Cheile Sohodol - Lac Cerna 189 KM

Cheile Sohodol - Lac Cerna

189 KM

Cheile Sohodolului se află la limita nordică a județului Gorj cu județul Hunedoara, în Munții Vâlcan (o grupare ce aparține lanțului montan Retezat-Godeanu din Carpații Meridionali), în partea nordică a satului Runcu și este străbătută de valea Sohodolului.


Pe timpul verii temperatura este mai mică cu 10 grade Celsius, datorită umbrei stâncilor și apei râului Sohodol. Aici se găsesc peste 300 de specii de plante specifice acestor locuri, inclusiv castani seculari plantați înainte de anul 1859.


În această zonă au avut loc filmările la celebrul film românesc "Mărgelatul", interpretat de Florin Piersic.


Cei care vor să trăiască o experiență inedită în inima naturii au mai multe posibilități de cazare în zona Cheile Sohodolului. Aceștia pot apela la numeroasele pensiuni din comuna Runcu sau pot solicita din timp să își amplaseze corturi.


LACUL CERNA


Lacul de acumulare Cerna format în spatele barajului are o suprafaţă de 292 hectare şi volumul maxim de 124 milioane metri cubi.  Bazinul colector al lacului are o suprafaţă de 131 kilometri pătraţi, cu dispunere perpendiculară pe valea râului.


Construit în anii ’70, barajul avea ca destinaţie pe lângă producerea de energie electrică şi alimentarea cu apă a localităţilor din regiune, dar şi irigaţiile.


Lacul de acumulare a fost populat cu peşte, păstrăv indigen de lac, păstrăv curcubeu, coregon şi în anul 1983 cu lostriţă. Păstrăvul de lac atinge frecvent greutatea de un kilogram bucata, astfel lacul oferă un loc minunat pentru pescarii ce doresc să se relaxeze aici. Cei care nu sunt pasionaţi de  pescuit au posibilitatea de a merge pe traseele montane, să se bucure de aerul curat, de izvoarele termale situate mai în aval pe malul Cernei şi de peisajele minunate.Track-ul a fost realizat de Rasty Petzalis Gabriel

Facebook link: https://www.facebook.com/rasty.gabriel

Traseele sunt dedicate exclusiv SUV-urilor și se recomandă ca parcurgerea acestora să nu fie facută pe timp de ploaie sau când drumul este acoperit de zăpadă. 

Other tracks

Adamclisi-Vama Veche-Cheile Dobrogei vezi

Adamclisi-Vama Veche-Cheile Dobrogei

435 KM
Info
Satu Mare tour vezi

Satu Mare tour

160 KM
Info
Gărâna - Cascada Bigăr vezi

Gărâna - Cascada Bigăr

129 KM
Info
Cheile Gradistei vezi

Cheile Gradistei

109 KM
Info