Transalpina - Transfăgărășan 377 KM

Transalpina - Transfăgărășan

377 KM

Transalpina


Este cea mai înaltă șosea din România, având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele (la 2.145 m). Drumul face legătura între orașele Novaci din județul Gorj și Sebeș din județul Alba. Fiind un drum alpin, este închis pe perioada iernii.


Există și o legendă locală care spune că, la sfârșitul secolului XVIII și la începutul secolului XIX, fiecare familie a participat la construirea unei porțiuni din acest drum, în funcție de posibilitățile fizice și financiare ale sale.


Potrivit altor surse, șoseaua a fost refăcută și pietruită de germani în timpul Primului Război Mondial, din rațiuni militare, însă a fost foarte puțin folosită.


După inaugurare, în 1939, drumul a fost cunoscut sub denumirea de Drumul Regal sau Drumul Regelui, care a înlocuit denumirea populară de Poteca Dracului.


Transfăgărășan


Drumul Național 7C (DN7C), supranumit Transfăgărășan leagă regiunea istorică a Munteniei cu Transilvania, străbătând Munții Făgăraș, cea mai înaltă grupă montană din România.


Transfăgărășanul a fost construit între anii 1970 – 1974, la inițiativa lui Nicolae Ceaușescu. Inaugurarea oficială, în prezența lui Nicolae Ceaușescu, a avut loc în data de 20 septembrie 1974, dar lucrările au mai continuat încă câțiva ani, pentru asfaltarea sa și alte activități conexe, fiind finalizate în forma actuală în 1980


În 1974, o dată cu inaugurarea oficială a drumului, s-au ridicat și inaugurat două monumente închinate militarilor care au contribuit inclusiv cu viața lor la construirea Transfăgărășanului. 
Track-ul a fost realizat de Matei Sebastian

Facebook link: https://www.facebook.com/sebastian.leonardo.9655

Traseele sunt dedicate exclusiv SUV-urilor și se recomandă ca parcurgerea acestora să nu fie facută pe timp de ploaie sau când drumul este acoperit de zăpadă. 

Other tracks

Gărâna - Cascada Bigăr vezi

Gărâna - Cascada Bigăr

129 KM
Info
Azuga-Doftana-Campina vezi

Azuga-Doftana-Campina

101 KM
Info
Adamclisi-Vama Veche-Cheile Dobrogei vezi

Adamclisi-Vama Veche-Cheile Dobrogei

435 KM
Info
Roșia Montană vezi

Roșia Montană

80 KM
Info