Gărâna - Cascada Bigăr 129 KM

Gărâna - Cascada Bigăr

129 KM

Valea Almăjului din Caraş-Severin adăposteşte adevărate comori făurite fie de natură, fie de mâna omului, iar mii de turişti încep să le descopere, pe rând. Printre ele este cascada Bigăr, celebră după ce a fost numită de o publicaţie din SUA cea mai spectaculoasă, şi morile de apă de la Rudăria.


Cascada se află în pădurile din Munţii Aninei şi este formată dintr-un izvor de apă subterană, iar unicitatea cascadei constă în forma acesteia şi în felul în care se scurge apa.  Este vorba despre un tuf calcaros, de aproximativ 7-8 metri înălţime, acoperit integral de muşchi.


Site-ul The World Geography a alcătuit în anul 2013 o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe primul loc se află Cascada Bigar din judetul Caraș-Severin.


Anterior, în septembrie 2010, un ghid turistic internațional, National Geographic Traveler - Romania, făcea pentru întâia oară prezentarea cascade Bigar în presa turistică de specialitate.
Track-ul a fost realizat de Dorin Toma

Facebook link: https://www.facebook.com/DorinDesmo

Traseele sunt dedicate exclusiv SUV-urilor și se recomandă ca parcurgerea acestora să nu fie facută pe timp de ploaie sau când drumul este acoperit de zăpadă. 

Other tracks

Transalpina - Transfăgărășan vezi

Transalpina - Transfăgărășan

377 KM
Info
Roșia Montană vezi

Roșia Montană

80 KM
Info
Peșterile Muierilor / Polovragi - Lac Malaia vezi

Peșterile Muierilor / Polovragi - Lac Malaia

65 KM
Info
Istria - Cazemate - Plaja Vadu vezi

Istria - Cazemate - Plaja Vadu

55 KM
Info