Gărâna - Cascada Bigăr 129 KM

Gărâna - Cascada Bigăr

129 KM

Valea Almăjului din Caraş-Severin adăposteşte adevărate comori făurite fie de natură, fie de mâna omului, iar mii de turişti încep să le descopere, pe rând. Printre ele este cascada Bigăr, celebră după ce a fost numită de o publicaţie din SUA cea mai spectaculoasă, şi morile de apă de la Rudăria.


Cascada se află în pădurile din Munţii Aninei şi este formată dintr-un izvor de apă subterană, iar unicitatea cascadei constă în forma acesteia şi în felul în care se scurge apa.  Este vorba despre un tuf calcaros, de aproximativ 7-8 metri înălţime, acoperit integral de muşchi.


Site-ul The World Geography a alcătuit în anul 2013 o listă cu cele mai impresionante cascade din lume. Pe primul loc se află Cascada Bigar din judetul Caraș-Severin.


Anterior, în septembrie 2010, un ghid turistic internațional, National Geographic Traveler - Romania, făcea pentru întâia oară prezentarea cascade Bigar în presa turistică de specialitate.
Track-ul a fost realizat de Dorin Toma

Facebook link: https://www.facebook.com/DorinDesmo

Traseele sunt dedicate exclusiv SUV-urilor și se recomandă ca parcurgerea acestora să nu fie facută pe timp de ploaie sau când drumul este acoperit de zăpadă. 

Other tracks

Dealurile petrolifere vezi

Dealurile petrolifere

140 KM
Info
Roșia Montană vezi

Roșia Montană

80 KM
Info
Transalpina - Transfăgărășan vezi

Transalpina - Transfăgărășan

377 KM
Info
Adamclisi-Vama Veche-Cheile Dobrogei vezi

Adamclisi-Vama Veche-Cheile Dobrogei

435 KM
Info